Over ons

Historie Kiwanis club Zevenaar de Liemers

In 1984 Leo Freeke nam het initiatief om deze club vormen. In 1986 werd de club gecharterd en officieel toegelaten tot de internationale Kiwanis organisatie.

De club heeft een uitvoerend comite, bestaande uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, die in functie zijn voor een jaar. De club activiteiten worden voorbereid door verschillende sub-commissies.

Naast het onderhouden van goede onderlinge en persoonlijke vriendschappen, hebben de leden zich ten doel gesteld persoonlijk bij te dragen aan de opbouw van een betere samenleving door het initiëren en uitvoeren van service projecten.

logo-kiwanis-liemers-H

Wat is Kiwanis?

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers verenigd in serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen.

Onder het motto: “serving the Children of the World” streeft de Kiwanis club naar de uitvoering van effectieve humanitaire acties met zowel sociale als culturele doelen. Hierbij hebben bij Kiwanis van oudsher doelen voor kinderen de voorkeur. De drie belangrijkste pijlers waarop de leden aan het motto invulling geven zijn: ‘Fun, Friendship and Fundraising’. Naast het onderhouden van goede onderlinge en persoonlijke vriendschappen, hebben de leden zich ten doel gesteld persoonlijk bij te dragen aan de opbouw van een betere samenleving door het initiëren en uitvoeren van service projecten.

Kiwanis doneren 10.500 aan ALS